Wie ben ik?

Mijn naam is Paulien Schrijver, psycholoog en psychotherapeut. Ik ben geboren en getogen in Twente. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als kinder- en jeugdpsycholoog en daarna teruggegaan naar mijn geboortestreek. In 2014 heb ik de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut bij de RINO Groep Utrecht afgerond. Naast specialisatie in de behandeling van kinderen en jeugdigen, heb ik mij in de supervisietrajecten en beroepspraktijk tevens toegelegd op behandeling van volwassenen. Ik probeer mijn kennis van behandelmethoden jaarlijks uit te breiden en heb intussen aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van o.a. EMDR, schematherapie, genderdiversiteit en genderdysforie  en hoogbegaafdheid.   

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in diagnostiek en behandelingen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Vanaf 2008 tot en met eind 2019 heb ik als behandelaar bij BrainDynamics Hengelo (nu neuroCare Group Hengelo) gewerkt, een GGZ-instelling voor Generalistische Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ. Eerst als psycholoog en na het afronden van de opleiding tot psychotherapeut, als psychotherapeut. Daarnaast ben ik in januari 2019 met een eigen praktijk gestart en met ingang van 2020 heb ik me hier volledig op gericht. 

Ik houd van de afwisseling in mijn werk, geen behandeling is gelijk. Ik vind het bijzonder om te zien dat mensen (en gezinnen), zelfs in stressvolle periodes, meer veerkracht hebben dan ze zichzelf bewust zijn. Daarom vind ik het belangrijk, om naast de klachten, juist ook aandacht te hebben voor de mogelijkheden die mensen tot hun beschikking hebben.