Wachtlijst

Volwassenen:

Op dit moment is er, vanwege de lange wachttijd, een aanmeldstop voor volwassenen. Dit geldt voor alle diagnoses en voor alle zorgverzekeraars. Kijk hier voor de vergoedingen per zorgverzekeraar. 

Mocht de reden van aanmelding de wachttijd niet kunnen afwachten, dan heeft de zorgverzekeraar mogelijkheden voor wachtlijstbemiddeling. Zij gaan dan op zoek naar een zorgaanbieder met mogelijkheden voor een intakegesprek binnen 4 weken en start behandeling binnen 10 weken na intake. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Tevens staan de wachttijden van verschillende vrijgevestigde behandelaren in de regio op de website van de AGGT.

 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar:

In 2024 is voor 12 van de 14 Twentse gemeenten een overeenkomst afgesloten. Met de gemeentes Almelo en Hof van Twente is er geen contract. Voor de gemeenten waarmee géén contract is: soms is in overleg met een gemeente het mogelijk, om voor één behandeling een contract af te sluiten. Vraag hier naar bij de gemeente(regisseur). Op dit moment is er een wachttijd van ongeveer 9 maanden voor intake en behandeling.

Mocht de reden van aanmelding de wachttijd niet kunnen afwachten, dan zou de gemeente hierin mogelijk kunnen bemiddelen door samen op zoek te gaan naar een zorgaanbieder die eerder mogelijkheden heeft.