Kind

 

Voor wie?

Voel je je niet zo lekker, heb je problemen thuis of op school, ben je voor sommige dingen bang of maken je ouders zich zorgen om je omdat je heel druk bent? Dat kan door een heleboel dingen komen en soms weet je zelf niet eens precies waardoor. Dan kan het fijn zijn dat iemand anders eens met je nadenkt over wat er aan de hand kan zijn en wat er voor nodig is om hier iets in te veranderen. Veelvoorkomende problemen waarmee kinderen aangemeld worden zijn onder andere je angstig of somber voelen, problemen hebben met je aandacht ergens bijhouden of kunnen concentreren, problemen hebben in contacten met andere mensen, iets naars meegemaakt hebben en daar nog last van hebben, je vaak boos voelen of lichamelijke klachten hebben waarvoor de dokter geen oorzaak kan vinden.

 

Aanmelding en intake

Als je aangemeld wordt en je komt voor het eerste gesprek, dan praat ik met jou en je ouders/verzorgers. Ik stel jullie allemaal vragen om goed te kunnen snappen wat er aan de hand is. Soms moeten we nog meer informatie verzamelen en kan het zijn dat je een aantal keren komt om opdrachten te doen en/of vragenlijsten in te vullen. Het kan zijn dat ook andere belangrijke mensen uit je omgeving om informatie gevraagd wordt, zoals je leerkracht op school. Daarna ga ik een plan schrijven hoe ik denk dat we je het beste kunnen helpen met je probleem en dat zullen we dan samen bespreken, waarna je ook vragen kunt stellen.  

 

Behandeling

Wanneer je in behandeling komt, dan komt je vaak een periode iedere week naar de praktijk waar we aan de hand van het plan aan de slag gaan met je problemen. Daarnaast praat ik, of een collega van mij, met je ouders om hen te helpen hoe ze jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Tijdens de behandeling overleggen we op verschillende momenten om te zien of de behandeling helpt. Aan de hand daarvan kijken we of we zo doorgaan, dat je misschien minder vaak kan komen of dat we kunnen stoppen.

 

Privacy

Jij hebt recht op privacy. Of je nu thuis woont, bij pleegouders of in een instelling. Niemand mag informatie over jou zomaar delen of in een dossier opnemen. Wil jij weten wat wel en niet mag? Meer informatie vind je hier